Suun terveydenhuollon kiireetöntä toimintaa käynnistetään 25.5.2020 alkaen

20.05.2020

Koronavirusepidemian tilanne on Etelä-Pohjanmaalla ja Kuusiokuntien alueella erittäin rauhallinen ja tämän vuoksi kiireetöntä vastaanottotoimintaa käynnistetään uudelleen suun terveydenhuollossa maanantaista 25.5.2020 alkaen.

Vastaanotoilla on käytössä tarkat ohjeistukset hygienian ja suojautumisen osalta ja myös ikäihmisten ja riskiryhmiin kuuluvien on turvallista saapua hoitokäynneille, kun noudatetaan annettuja ohjeistuksia.

Suun ja hampaiden kunto vaikuttaa suuresti yleisterveyteen ja hoitamatta jääneet suun sairaudet aiheuttavat helposti ongelmia myös yleisterveyden kannalta. Tämän vuoksi onkin ehdottoman tärkeää saapua hammashoitoon, jos sinulle on aika varattuna. Jos aikaasi ei ole erikseen peruttu, on se edelleen voimassa.

Hoitoon saa saapua vain täysin terveenä. Jos sinulla on hengitystieinfektioon viittaavia oireita, tulee sinun ehdottomasti peruuttaa vastaanottoaikasi.

Toimintaa käynnistetään kaikissa alueen hammashoitoloissa lukuun ottamatta Alavuden hammashoitolaa, joka on vielä remontissa. Suun terveydenhuolto ei pyöri vielä täydellä teholla ja hoitoaikoja joudutaan edelleenkin osittain perumaan tai vastaanottopaikkaa siirtämään järjestelyjen vuoksi.

Jos sinulle ehdotetaan ajan siirtämistä toiseen hammashoitolaan, kannattaa mahdollisuuksien mukaan ehdottomasti suostua siirtoon. Tämä on tärkeää, jotta hoitovälit eivät venyisi liian pitkiksi.

Seuraamme tarkasti viranomaisten ohjeistuksia ja teemme muutoksia toimintaamme ohjeistusten perusteella.

Ole tarvittaessa yhteydessä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
Alavus 06 2525 7982
Ähtäri 06 2525 7271

Alavudella 19.5.2020

Matias Leppänen
Ylihammaslääkäri
Kuusiolinna Terveys Oy

Karoliina Liski
Johtava lääkäri
Kuusiolinna Terveys Oy

Erkki Kesti
Hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä