Sedu aloittaa lähihoitajakoulutuksen Alavudella

12.05.2021

Tiedote 10.5.2021

 

Ikäihmisten lähihoitajaksi monimuotokoulutuksella Alavudella

 

”Ajattelin hakea jo peruskoulun jälkeen lähihoitajaksi, mutta kaverit menivät muualle - niin minäkin.”

”Vasta nyt minulla on sellainen elämäntilanne, että voin pysähtyä pohtimaan, mitä työtä oikeasti haluaisin tehdä!”

Tuttuja ajatuksia? Nyt Seinäjoen koulutuskuntayhtymä Sedu tarjoaa mahdollisuuden opiskella Sosiaali- ja terveysalan perustutkinto monimuotona työn ohessa tai vaikka perhevapaalla. Koulutukseen voi hakeutua myös työnhakija. Monimuoto-opiskelijoiden polut ovat monimuotoiset.

 

Monimuotokoulutus alkaa elokuussa ja se toteutetaan Alavudella. Koulutuksen lähiopetus toteutetaan iltaisin ja viikonloppuisin. Lähiopetuksen lisäksi opinnot sisältävät verkko-opintoja ja itsenäistä opiskelua.

 

Jokaiseen tutkinnon osaan kuuluu myös työelämässä oppimisen jakso sekä näyttö. Lähihoitajaopintojen kesto vaihtelee henkilökohtaisen suunnitelman mukaisesti, sillä osaaminen ratkaisee ja kaikki aikaisemmat opinnot ja työkokemus vaikuttavat opintojen sisältöön ja kestoon. Koulutus jatkuu keskimäärin vuoden 2023 loppuun.

 

Koulutus etenee niin, että kun opiskelija on suorittanut kaksi ensimmäistä tutkinnon osaa, hän voi toimia hoiva-avustajan työtehtävissä.

 

Tutkinnossa suoritettava osaamisala on ikääntyvien hoito ja kuntoutus. Tutkinnon suorittaneella on valmiudet toimia lähihoitajan tehtävissä erilaisissa työympäristöissä, kuten kotihoidossa tai palvelukodissa. Lähihoitajalla on valmiudet edistää ikäihmisten toimintakykyä ja hyvinvointia.

 

Alavuden ja lähikuntien alueella on runsaasti töitä lähihoitajille, joten todennäköisesti moni työllistyy jo opintojen aikana. Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä (KuusSoTe), Kuusiolinna Terveys Oy ja Alavuden kaupunki ovat kiinnostuneita tarjoamaan mahdollisuuksia työpaikalla oppimiseen. Töitä ei tekevältä tule puuttumaan.

 

Lähihoitajatutkinnon suorittanut voi hakeutua jatko-opintoihin esimerkiksi sairaanhoitajaksi tai geronomiksi tai syventää osaamista ammatti- tai erikoisammattitutkinnolla.

 

Lähihoitajien monimuotokoulutuksen toteutuksesta, sisällöstä ja opiskelijavalinnasta järjestetään infotilaisuus Alavuden Huhtamäki-salissa 20.5.2021 klo 17 alkaen.

 

Lisätietoja:

vararehtori Hellevi Lassila, p. 040 830 4255

lehtori Sinikka Juupaluoma, p. 040 680 7242