Kankaisten kasvomaskien jakelu vähävaraisille käynnistyy viikolla 41

30.09.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi 13.8.2020 suosituksen kasvomaskin käytöstä kansalaisille koronavirusepidemian aikana. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.

Ajankohtaista tärkeää tietoa kasvomaskisuosituksista ja niiden käyttöohjeista löydät Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen sivuilta!

https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19/tarttuminen-ja-suojautuminen-koronavirus/suositus-kasvomaskien-kaytosta-kansalaisille

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä jakaa Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville maskeja.

Tähän mennessä olemme jakaneet kertakäyttöisiä maskeja. Nyt olemme saaneet tilaamamme kangasmaskit, joita jaamme niin kauan kun maskeja riittää. Tämän jälkeen siirrymme takaisin kertakäyttömaskeihin mikäli tilanne niin edellyttää. Kangasmaskeja jaetaan 2 maskin erissä kullekin hakijalle kertaalleen, koska kangas maski on uudelleenkäytettävä pesun jälkeen. 

Maskien hakupisteet ja hakuajat:

  • Alavus: Sosiaalitoimisto Kuulantie 5; Tiistaisin ja torstaisin klo 13-15.00
  • Kuortane: Väentupa, Keskuskatu 33; Torstaisin ja perjantaisin klo 13.00-14.00
  • Soini: Paja 66, Teollisuustie 3; Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-15.00
  • Ähtäri: Sosiaalitoimisto, Koulutie 14 E; Tiistaisin ja torstaisin klo 13.-15.00