Hengitystieinfektiopoliklinikka muuttaa uusiin tiloihin. Uusia järjestelyjä myös Alavuden neuvolan ja Osviitan sekä Töysän terveysaseman toimintaan

08.04.2020

Koronavirusepidemiaa pyritään alueellamme hidastamaan ja rajaamaan sen leviämistä riskiryhmiin. Tämän vuoksi Kuusiolinnassa on toiminut Alavuden terveysasemalla hengitystieinfektiopoliklinikka. Hengitystieinfektiopoliklinikalle on ohjattu Kuusiolinnan hengitystieinfektioita sairastavat potilaat, jotka tarvitsevat tutkimista tai hoitoa. Muilla Kuusiolinnan terveysasemilla ei oteta vastaan potilaita, joilla on hengitystietulehdusoireita.

Hengitystieinfektiopoliklinikan uudet tilat 22.4.2020 lähtien
Koronavirustautitapaukset ovat lisääntyneet Etelä-Pohjanmaalla, ja suurempaan potilasmäärään varaudutaan myös Kuusiolinnan alueella. Tästä syystä hengitystieinfektiopoliklinikan toiminta siirtyy Alavuden terveysasemalla suurempiin tiloihin neuvolan ja Osviitan käytävälle keskiviikosta 22.4.2020 alkaen.

Hengitystieinfektiopoliklinikalle on esteetön oma sisäänpääsy terveysaseman etupihalta katsoen oikealta puolelta neuvolan ovesta. Hengitystiepoliklinikalle ohjataan myös opastein. Hengitystieinfektiopoliklinikka palvelee Alavuden kiirevastanoton aukioloaikoina. Arkisin klo 15.30 jälkeen, pyhinä, arkipyhinä ja viikonloppuisin hengitystieinfektiopoliklinikan ovi on suljettuna ja sisään pääsee soittamalla ovessa olevaan puhelinnumeroon tai painamalla ovikelloa.

Potilaan tulee olla yhteydessä aina puhelimitse, p. 06 2525 7612, ennen hengitystieinfektiopoliklinikalle saapumista. Vastaanotolle tullessa potilaan ei tarvitse ilmoittautua, vastaanotolle kutsutaan nimellä. Yskivän, aivastavan ja niiskuttavan potilaan tulee odotustilassa ja vastaanotolla suojata suunsa suu-nenäsuojaimella, joita löytyy hengitystieinfektiopoliklinikan eteisestä. Kädet tulee puhdistaa poliklinikalle tullessa ja sieltä lähtiessä hengitystieinfektiopoliklinikalta löytyvällä käsidesinfektioaineella.

Vaikutukset neuvolan ja Osviitan toimintaan 20.4.2020 lähtien
Hengitystieinfektiopoliklinikan muuton vuoksi perhesuunnittelu-, äitiys- ja lastenneuvola sekä Osviitan palvelut siirtyvät maanantaista 20.4.2020 alkaen uusiin tiloihin koronavirusepidemian ajaksi. Neuvolapalvelut jatkavat toimintaansa Töysän terveysasemalla, Senioritie 4, Töysä aiempien aukioloaikojensa mukaan. Osviitan asiakkaille ilmoitetaan erikseen, missä yksikössä vastaanotto järjestetään. Yhteystiedot palveluihin pysyvät ennallaan.

Vaikutukset Töysän terveysaseman toimintaan 17.4.2020 lähtien
Töysän terveysaseman hoitajan ja lääkärin vastaanottopalvelut sekä laboratoriopalvelut siirtyvät perjantaista 17.4.2020 alkaen toimimaan Alavuden terveysasemalla. Töysän terveysasemalle suunnitellut ajanvaraukset pyritään toteuttamaan aiempien suunnitelmien mukaan, mutta vastaanottopaikkana toimii Töysän terveysaseman sijasta Alavuden terveysasema. Potilaisiin ollaan puhelimitse yhteydessä, mikäli ajanvarauksiin tulee muita muutoksia paikan vaihtumisen lisäksi.

Nämä muutokset johtuvat koronavirusepidemiasta ja ilmoitamme, kun toiminta palaa takaisin normaaliin. Muistuttaisimme, että kiireettömille vastaanotoille, kuten neuvolaan tai ajanvarausvastaanotolle ei tule tulla hengitystieoireisena. Hyvää käsi- ja yskimishygieniaa noudattamalla, välttämällä kaikkea matkustamista ja ei-välttämättömiä sosiaalisia kontakteja voimme hidastaa epidemian leviämistä ja suojella riskiryhmiin kuuluvia henkilöitä tartunnalta.

Alavudella 8.4.2020

Karoliina Liski
Johtava lääkäri
Kuusiolinna Terveys

Erkki Kesti
Hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä