Hammashuolto keskeyttää väliaikaisesti kiireettömän vastaanottotoiminnan koronavirusepidemian vuoksi

07.04.2020

Kaikki kiireetön vastaanottotoiminta keskeytetään väliaikaisesti suun terveydenhuollossa koko Kuusiolinna Terveyden alueella koronavirusepidemian vuoksi 13.4.2020 alkaen.

Epidemiatilannetta seurataan aktiivisesti ja kiireetön toiminta käynnistetään uudelleen heti kun arvioidaan sen olevan mahdollista. Kiireettömän toiminnan keskeyttäminen tehdään asiakkaiden ja henkilökunnan suojelemiseksi ja koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi. Tällä toimella varmistetaan myös henkilökunnan riittävyys kiireellisessä vastaanottotoiminnassa.

Erityisjärjestelyt
Kiireellinen vastaanottotoiminta toimii erityisjärjestelyin 13.4.2020 eteenpäin. Kiireellinen vastaanottotoiminta keskitetään Alavuden ja Ähtärin hammashoitoloihin. Kuortaneen, Soinin ja Töysän hammashoitolat suljetaan kiireettömän hoidon keskeytyksen ajaksi.

Kiireellinen hoito särkytapauksissa
Särkytapauksissa tai muissa ensiapua vaativissa tapauksissa ole aina arkisin ensin yhteydessä puhelimitse suun terveydenhuollon ajanvaraukseen
Alavus puh. 06 2525 7982
Ähtäri puh. 06 2525 7271
ma-pe klo 8-15

Puhelimessa tapahtuvan hoidontarpeen arvion perusteella annetaan aika tarvittaessa kiirevastaanotolle.

Hoitolaan ei saa saapua suoraan ilman ajanvarausta, vaan yhteydenotto on aina tehtävä puhelimitse. Kerro myös puhelimessa tarkoin, jos sinulla on pieniäkin hengitystietulehduksen oireita, olet ollut hiljattain sairaana tai epäilet altistuneesi koronavirukselle. Kerro myös aina, jos kuulut koronavirusinfektion kannalta riskiryhmään. On äärimmäisen tärkeää kertoa tarkat tiedot aikaa varatessa, jotta osaamme ottaa huomioon mahdolliset erityisjärjestelyt hoitotilanteessa.

Kiireettömän hoitoajan peruminen
Pyrimme olemaan puhelimitse yhteydessä kaikkiin asiakkaisiin, joiden kiireetön hoitoaika perutaan. Nyt on tärkeä vastata myös tuntemattomasta numerosta tulevaan puheluun, koska kyseessä voi olla ajan perumiseen liittyvä puhelu. Uusia kiireettömiä hoitoaikoja ei tässä vaiheessa anneta, vaan aikoja aletaan ilmoittamaan vasta siinä vaiheessa, kun toimintamme jälleen normalisoituu.

Jos sinulla on varattuna kiireetön hoitoaika, etkä ole saanut yhteydenottoa meiltä ajan perumisesta viimeistään hoitoaikaa edeltävän päivän aikana, ole tällöin yhteydessä suun terveydenhuollon ajanvaraukseen puhelimitse. Yhteydenottoja asiakkaisiin tehdään pikkuhiljaa tilanteen edetessä, kaikille emme pysty heti ilmoittamaan ajan perumisesta.

Seuraa Kuusiolinna Terveyden ja KuusSoTen tiedotuksia nettisivuilla ja facebookissa. Ilmoitamme, kun palaamme taas normaaliin toimintaan.

Alavudella 7.4.2020

Matias Leppänen
Ylihammaslääkäri
Kuusiolinna Terveys Oy

Karoliina Liski
Johtava lääkäri
Kuusiolinna Terveys Oy

Erkki Kesti
Hallintoylilääkäri
Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä